Welke fiets is voor jou?

Fietsen. Sinds de coronatijd, lockdown, quarantaine of hoe je het ook wil noemen is het steeds populairder geworden. Logisch, want na dagen, weken of maandenlang binnen zitten heeft iedereen wel behoefte aan wat beweging én aan wat frisse lucht. Echt intensief sporten is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Wandelen was leuk in de lente en de zomer maar inmiddels zijn we in het seizoen van lockdown aangebroken dat het steeds lastiger wordt om even naar buiten te gaan voor een frisse neus zonder je in zes extra lagen aan te hoeven kleden. Op de fiets stappen is dan namelijk ideaal. Vrijwel iedereen in Nederland heeft al een fiets in de schuur of garage staan of voor de deur, hoe veel of weinig deze ook gebruikt wordt. Het is toegankelijk omdat je het al kunt en net als met wandelen kun je ondertussen een podcast of muziek luisteren, samen met iemand al kletsend een rondje rijden, of gewoon lekker je gedachten uitzetten terwijl je onbewust ook nog eens beweging krijgt en lekker buiten komt. Perfect dus! Maar wist je dat er heel veel verschillende soorten fietsen bestaan, die ook voor verschillende manieren van fietsen in te zetten zijn? We leggen het hier nog eens haarfijn uit!

De normale fiets

Zoals eerder gezegd heeft bijna iedereen in Nederland wel een fiets in de schuur, garage of voor de deur staan. Dit zal waarschijnlijk een normale fiets zijn bedoeld om mee naar de supermarkt te rijden. De meeste gewone fietsen hebben tegenwoordig echter meer uitrusting dan je zou verwachten. Bijna elke fiets heeft tegenwoordig wel een paar versnellingen, wat de mogelijkheden voor jouw lockdown ritjes nog groter maakt. Buiten een rondje door de stad of het park kun je met de juiste versnelleingen ook makkelijk bergen op fietsen of fietspaden in het bos of het strand die daarvoor zijn aangelegd. 

Sportieve fiets

Als je echter voor het echte fietswerk wil gaan dan is een sportieve fiets misschien handiger. Dit kan betekenen een mountainbike met dikkere banden voor als je echt door het bos of door de modder wilt crossen. Maar ook bijvoorbeeld een racefiets waarmee je lange afstanden af kunt leggen en lekker snel kunt gaan zijn een goede optie. Zo krijg je extra veel beweging als tegenhanhger voor al dat thuis zitten, en je kunt je hoofd even lekker helemaal leeg maken terwijl je de wind langs je heen voelt gaan. Heerlijk is dat! Ook als je normaal niet echt sportief bent is dit een ideale manier om wat beweging te krijgen met alle voordelen van dien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *