Wat is er te doen in Bad Bentheim?

Bad Bentheim

De kans is groot dat je ooit al eens van Bad Bentheim hebt gehoord. Deze plaats wordt ook wel een Duits Kuuroord genoemd. De plaats ligt vlak bij de Nederlandse grens en is hierdoor erg populair bij de Nederlanders. De afstand tot de grens bedraagt namelijk nog geen tien kilometer. Hierdoor kiezen veel Nederlanders ervoor om regelmatig hun vrije tijd in dit kuuroord door te brengen. Kortom, wanneer je van plan bent om er binnenkort even tussenuit te gaan, is Bad Bentheim een goede optie. 

Bad Bentheim

Wellness mogelijkheden in de plaats over de grens

Ben je van plan om er binnenkort even tussenuit te gaan, en lijkt Bad Bentheim je wel iets? Houdt er dan rekening mee dat de streek in Duitsland een echt kuuroord is. Daarnaast kun je in de verschillende wellness centra’s heerlijk genieten van de verschillende mogelijkheden om te kunnen ontspannen. Hier vind je meer dan 3000 vierkante meter met baden, sauna’s en zonnebanken. Bovendien kun je tussen twee saunabeurten door tot rust komen in de Japanse Tuin.

Bad Bentheim

De bezienswaardigheden in Bad Bentheim


Naast dat je kunt genieten van de verschillende sauna’s, kun je natuurlijk ook genieten van de mogelijkheid om bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om het kasteel van Bad Bentheim te bezoeken. De oudste vermelding van de Burg Bentheim dateert uit het jaar 1020. Dit houdt in dat de burcht gebouwd is met het beroemde zandsteen uit de omgeving. Hierdoor is dit kasteel een heuse trekpleister voor bezoekers. Dit komt dus mede door de uitstraling van het gebouw, maar daarnaast ook door het uitzicht vanaf het gebouw.