Al eens aan een stedentrip Krakau gedacht?

Toen je bezig was om je bucketlist met stedentrips te maken, heb je er vast niet aan gedacht om daar ook een stedentrip Krakau op te zetten. Maar waarom eigenlijk niet? Krakau is de op één na grootste stad van Polen en is meer dan de moeite van het bezichtigen waard. Je kunt hier slenteren door oeroude straten, een fietstoer doen onder leiding van een Nederlandssprekende gids en natuurlijk dagtrips maken naar de omgeving. Een stedentrip Krakau mag eigenlijk niet ontbreken op je "stedentrip-to-do-lijstje". Polen klinkt misschien ve weg, maar, zeker met het vliegtuig, ben je er zo. En dan kan je stedentrip Krakau al snel beginnen.

Een stedentrip Krakau kan niet zonder Poolse delicatessen

Weer een vooroordeel: bij Polen denk je niet direct aan heerlijk eten. Raar eigenlijk, want Krakau was in 2019 zelfs de culinaire hoofdstad van Europa! Of je nu bij een stalletje op straat een zapiekankie scoort (een brood met allerlei heerlijke soorten beleg) of dat je aanschuift in een van de restaurantjes of eetcafés om te genieten van kapusniak (zuurkoolsoep), tijdens je stedentrip Krakau zul je in ieder geval heerlijk eten! Nog meer delicatessen? Ontdek ze allemaal zelf tijdens de (culinaire) stedentrip Krakau.

Als je er dan toch bent…

Dan zul je je verbazen over de geschiedenis die de stad ademt. Krakau is tijdens de Tweede Wereldoorlog gelukkig grotendeels ongeschonden gebleven. Er is dus voldoende geschiedenis te zien en cultuur te snuiven. Hou er rekening mee dat je, wanneer je een van de kerken bezoekt, je je "degelijk" dient te kleden. Korte broeken en rokken en blote schouders worden ernstig afgeraden.

Maak een dagtour of twee

Heb je wat meer tijd? Dan is het een goed idee om ook de omgeving, al dan niet onder begeleiding, te gaan verkennen. Boek een dagtrip naar Auschwitz-Birkenau en leer (nog) meer over de gruwelen die daar plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het kamp is te bezichtigen onder leiding van een gids die je uitleg kan geven over alles wat daar gebeurde. Dat zal zeker een diepe indruk op je maken.

En heb je al eens van de Wieliczka-zoutmijn gehoord? In deze mijn werd zout gewonnen en de arbeiders hebben er ware kunstwerken, zoals een complete kathedraal (!) in uitgehakt. Je weet werkelijk niet wat je ziet!

En dan Krakau zelf. Hoe leuk is het om deze stad te ontdekken tijdens een tour in een elektrische auto met chauffeur? Misschien rij je liever zelf, maar dat is in Krakau, met alle smalle straatjes en steegjes, af te raden.

Je ziet het, je hoeft je niet te vervelen tijdens je stedentrip Krakau!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *