Kiezen voor een bestelbus, vrachtwagen of kleine vrachtwagen?

Er zijn veel bedrijven die gebruik maken van bestelbusjes of vrachtwagens voor goederen transport. Neem bijvoorbeeld aannemers, glazenwassers en logistiek bedrijven. Sommige bedrijven hebben grote hoeveelheden goederen die ze moeten transporteren en gebruiken daarvoor vrachtwagens. Wil je weten wat de voordelen zijn van het inzetten van een gewone vrachtwagen of een kleine vrachtwagen? Lees dan verder.

Het voordeel van vrachtwagens

Het grote voordeel van een gewone vrachtwagen voor goederentransport inzetten is natuurlijk de hoeveelheid ruimte. In een vrachtwagen kun je veel meer vervoeren dan in een bestelbus. Stel dat je zoveel mogelijk volle pallets wilt kunnen vervoeren, dan kun je het beste kiezen voor een vrachtwagen. Ook voor ondeelbare ladingen is een vrachtwagen geschikt. Zeker met lange afstanden is het verstandiger om het wagenpark uit te breiden met een vrachtwagen. Anders heb je meerdere bestelbusjes nodig, maar dat is niet altijd even voordelig voor het milieu en op lange termijn ook niet voor de portemonnee.

Het nadeel van vrachtwagens

Een nadeel van vrachtwagens is dat niet iedereen zomaar in het voertuig mag rijden. Voor vrachtwagens is rijbewijs B niet voldoende. Dat betekent dat je als bedrijf specifiek iemand moet aannemen die vrachtwagens mag rijden. Dit kan wellicht wat onhandig zijn. Daarom kiezen sommige bedrijven alsnog eerder voor een bestelbus of kleine vrachtwagen. Deze kunnen door iedereen met een rijbewijs B bestuurd worden.

De kleine vrachtwagen als tussenformaat

Een kleine vrachtwagen of bestelbus is ideaal als je een hoeveelheid goederen moet transporteren die precies in de laadruimte past. Het zou zonde zijn als je met een hoop onbenutte ruimte zit. Tussen een bestelbus en kleine vrachtwagen zit echter ook nog verschil in het volume van de laadbak. In een kleine vrachtwagen past namelijk net wel even wat meer dan in een bestelbusje. Je zou kunnen zeggen dat de kleine vrachtwagen een soort tussenformaat is. Passen de goederen niet in een bestelbus maar zit je met een gewone vrachtwagen met veel onbenutte ruimte? Dan is de kleine vrachtwagen ideaal.

Wendbaardheid

Een groot voordeel van een kleine vrachtwagen is dat het een stuk wendbaarder is dan een gewone vrachtwagen. Dit is vooral prettig als je in dorpen en steden rijdt met veel kleine straatjes en krappe bochten. Met een vrachtwagen kan dat nogal voor wat opstopping in het verkeer zorgen en heeft de bestuurder soms wat extra hulp nodig zodat hij geen schade rijdt. In een kleine vrachtwagen kun je net als een bestelbus makkelijker terecht in de krappe straatjes. En dat is wel zo prettig.

Wat voor type bakwagen je kiest hangt dus vooral af van de hoeveelheid goederen en of je mensen in dienst hebt die het juiste rijbewijs hebben. Het is een kwestie van verschillende factoren afwegen om te zien wat het beste werkt voor het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *