Kamperen in het buitenland? Doen!

Na een bewogen jaar waarin iedereen zijn normale leven om heeft moeten gooien zijn we stiekem wel toe aan vakantie. Veel mensen hebben vorig jaar hun vakantieplannen moeten wijzigen of moeten afzeggen omdat het risico te groot was. Dat weekje zon, zee, strand en een cocktail in je hand of juist die avontuurlijke reis door verschillende Aziatische landen met een backpack op je rug zitten er voorlopig nog even niet in. Maar met een beetje mazzel kunnen we dit jaar steeds weer wat meer doen en kunnen we toch nog goed van onze vrije dagen genieten. De campings stonden vorig jaar al overvol en dat zal dit jaar naar verwachting niet anders zijn. Niet alleen Nederland heeft prachtige plekken om te kamperen, ook andere Europese landen hebben genoeg campings waar je eens heerlijk tot rust kunt komen.

 

Costa Brava

Binnen ongeveer 14 uur rijden kom je aan bij een Camping Costa Brava in het noordoosten van Spanje. Hier vind je lange, brede stranden, kleine baaitjes en schilderachtige dorpjes met smalle straatjes, dorpskerkjes en een heleboel gezelligheid. Kamperen kun je hier op een van de vele campings in rustige gebieden. Wil je even van de camping af, dan kun je relaxen op een mooi strand, slenteren door de winkelstraatjes en een leuke souvenir scoren. De stad Barcelona ligt binnen handbereik, waar je je ook dagen kunt vermaken. Na het overmeesteren van het drukke toerisme kun je vervolgens weer heerlijk met een goed boek om jouw campingstoel ploffen.

 

Toscane

Toscane, dé plek om eens tot rust te komen in glooiende heuvellandschappen, schilderachtige dorpjes en romantiek. Je vindt Toscane in het midden van Italië aan de Tyrreense Zee. Hier vind je het ware “la dolce vita”, oftewel: het goede leven. Boek een fijn plekje op een Camping Toscane en dompel je onder in een warm thermaalbad, maak een autoritje langs een van de vele wijnboerderijen of ga juist op ontdekking in een van de authentiek Italiaanse steden, net waar je zin in hebt. Toscane behoort niet voor niets tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa.

 

Côte d’Azur

Een vakantie aan de Côte d’Azur staat in het teken van een heldere blauwe zee, tropische palmbomen en gezellige boulevards. Deze regio in Frankrijk is dan ook niet voor niets een zeer geliefde vakantiebestemming. Je vindt er allerlei badplaatsen met kleurrijke marktjes met lekkernijen, goede wijn en romantische pleinen. De Côte d’Azur staat bekend om zijn luxe accomodaties, maar ook vindt je hier genoeg campings waar je heen kunt rijden. Zo ben je op korte afstand van de grote steden en ervaar je toch de luxe van een heerlijke vakantie in Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *