Een dagje Rotterdam

Rotterdam, de mooiste rotstad die er is…Voor velen echte Rotterdammers is deze stad een belangrijk onderdeel van hun leven. En daarom is het zeker is de moeite waard om een dagje in Rotterdam door te brengen. Eigenlijk heb je aan 1 dag niet genoeg om al het moois te kunnen zien en daarom is een rotterdam hotel een goed idee. Voor een klein bedrag kan je midden in Rotterdam overnachten. En zo kan je er een lekker weekendje weg van maken. Benieuwd wat je nou echt niet mag missen als je in Rotterdam bent?

Cultuur snuiven

Bij een nieuwe stad bezoeken hoort natuurlijk ook een beetje cultuur snuiven. De een houdt er meer van dan de ander maar deze dingen mogen echt niet ontbreken aan je lijstje. Als eerst het Maritiem museum. Omdat Rotterdam bekend staat om haar grote haven, past dit museum ook heel erg bij een dagje Rotterdam. Misschien raadde je het al: maar dit is dus een scheepvaart- en havenmuseum. En dan natuurlijk de welbekende Euromast. Als je geen last hebt van hoogtevrees is het ook zeker de moeite waard om een tochtje naar boven te maken. Want vanaf boven heb je een uitzicht van 360 graden op de stad en de haven. En dan natuurlijk niet te vergeten, de markthal. Dit is een overdekte markt, die naast de marktkraampjes ook nog is hele mooie appartementen bevat. En hij is iedere dag geopend. Het is een erg mooi ontworpen gebouw én je kunt er heerlijke versnaperingen scoren. Oja, tegenover de Markthal zitten de Kubuswoningen, ook zeker de moeite waard om even te bekijken!

Winkelen en eten

Als je tussendoor ook nog lekker wat wilt winkelen is het aan te raden om op de lijnbaan te beginnen. Hier vind je talloze verschillende winkels, van H&M tot Douglas tot Tommy Hilfiger. Als je dan wat verder door loopt kom je vanzelf de welbekende koopgoot tegen, ook hier vind je weer heel veel verschillende winkels en loop je ook zo tegen de mooie Bijenkorf aan. En van shoppen krijg je natuurlijk ook trek. Lekker lunchen kan in Rotterdam bij Dudok, Thoms, Guliano of the Fenix Food Factory. Toch wat meer trek en is het al richting de avond? Dan kan je terecht bij Napoli, Supermercado, Very Italian Pizza of Little V. En voordat je terug gaat naar je hotel nog even afsluiten met een lekker drankje? Hiervoor kan je terecht bij Stockholm, 1 nul 8, Cornelis of Van Zanten. Kortom, een dagje in Rotterdam is voor niemand saai!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *